24 nov. 2015

Mys i Göteborg, andra dagen.

Så blev det min andra dag i Göteborg.

Jag begav mig ner mot stan, insöp de vackra fasaderna (några bakom byggnadsställningar) vid Vasaplatsen och strosade ner mot vallgraven.

Mitt mål var Artilleriet Kitchen.

Som säljer så sjukt snyggt inredningsattiraljer.

Inspirationsboonanza verkligen.

Så mycket fint! Var dock inte så bloggig så att jag köpte något att visa upp här i bloggen sen, tyvärr.

Däremot köpte jag kaffe och en kolossal chokladkaka som var glutenfri(!!!!!). Hade självfika, det var så mys. Minns att jag läste en lång artikel av Niklas Orrenius på DN.se. Den var mycket bra och förfärlig på samma gång.

Jag självfikade på Kafé Magasinet som har det så heeeeemla snyggt. Skulle troligtvis hänga där dagligdags (okej nu överdrev jag, men helgdags i alla fall) om jag fortfarande bodde kvar i Göteborg.

Sedan promenerade jag hem till Caroline igen och spenderade resten av eftermiddagen/kvällen med att laga middag till Caroline och sedan hängde jag bara i soffan och såg på dokumentärer på SVT Play. Oerhört göttig dag och kväll måste jag säga.



23 nov. 2015

Mys i Göteborg, första dagen.

I september, vilket kan kännas som en evighet sedan, så packade jag ihop mig själv och for till Göteborg för en stund. Göteborg känns som min andra hemstad efter Stockholm. Jag anlände andra hemstaden sent på kvällen och hemma hos Caroline, där jag fick bo i några dagar, väntade varma mackor och té. Vi satt och snackade i någon timme in på natten. Det var verkligen sjukt mys, minns inte senast jag satt uppe med en kompis och pratade in på natten. 

Morgonen efter så dukade Caroline upp denna drömfrukost.

Här är hon <3

Jag bodde i Carolines lägenhet några dagar i vintras när jag tog examen om ni minns. Hennes lägenhet är verkligen stört fin.

I soffan under denna drömmiga lampa sov jag.

Ganska så assnyggt kök va?

Och det var första timmarna i Göteborg. To be continued!




Groovy baby!

Hallå från London! Bakom denna vackra dörr bor jag i några dagar. Förra veckan reste jag ned till Bournemouth med min familj för att fira min brors examen där. Tog lite bilder, men inte så många, men de kommer upp på min hemsida om ett tag om ni vill se. Jag säger till när de är uppe!

Igår söndag åkte jag upp hit till London och här ska jag hänga lite, jobba lite och umgås lite. Har bara hunnit vara här en kväll, en natt, en morgon och nu förmiddag men alltså jag gillar den här staden så mycket. Hittills är allt himla fint även om jag längtar efter Emil.

Ville mest säga hej och önska er en fin start på veckan!

16 nov. 2015

Innan bloggen fortsätter:

Dikt av Warsan Shire
Illustration av Bim Eriksson


Min viktigaste växt här hemma nu är den här; The Ginkgo – a symbol for peace and bearer of hope.



10 nov. 2015

På cykeltur.

Min söndag var så fin. Sov länge (hade sovit ca 10h i streck räknade jag ut. bar jobbat ändå), såg klart en film, åt frukost och sen begav sig jag och Emil ut på cykeltur. Vi cyklade hemifrån oss på Söder till Djurgården och sedan Djurgården runt. Alltså Djurgården är helt fantastiskt vackert. Min uppfattning av Djurgården har hittills varit till Rosendahl och Skansen. Men det finns ju SÅ mycket mer än det! Vi cyklade och cyklade i lugn takt, klev av och tittade på lite konstverk. Det var kallt och jävligt för tår och fingrar och vinden var inte att leka med ibland men det gjorde inget, för jag fick göra en av mina absoluta favoritsysslor med min absoluta favoritperson. Efter några timmar på sadel tog vi oss hem, vilade lite, gjorde färska vårrullar till middag och sedan satt jag och skrev medan Emil såg på mer film. En alldeles ypperligt, carpig söndag.

 Obs, jag tog av mig hjälmen för kortet, har nästan alltid cykelhjälm på mig när jag cyklar.

 <34567


9 nov. 2015

En lunch med Linda.

Vad jobbigt det är att skriva inlägg om sjukt goda luncher för längesedan när jag är hungrig som en varg. Aja, anything for you my little readers. En fredag tror jag i typ september så möttes jag och Linda upp på favvostället Pompadour på Borgmästargatan för att käka lunch.

Det är så himla pretty där. Verkligen assnyggt.

Linda hade keps dagen till ära! Nästa sommar är det nog dags för mig att köpa keps också.




De här värmeljushållarna är såååå fina. Önskar mig något roligt djur i julklapp tror jag bestämt.

Ah ni ser ju hur snyggt det är där. Jag är verkligen så imponerad av hur himla snyggt inrett det är både här på Pompadour och på Pom & Flora som är systercaféet lite längre upp på gatan. Det får bli dagens lunchtips för dem som har vägarna förbi Söder.