30 juni 2015

Midsommarafton tvåtusenfemton.

Dags att spana in vad jag gjorde på midsommarafton. Jag började morgonen/förmiddagen med att tillsammans med Emil åka till Gateau på Lidingö för en liten midsommarfika.

Mamma anslöt efter en liten stund. Vi skulle få åka med henne ner till Trosa och fira midsommar med henne och Roffe!

Vi pratade om människor som har jättejättejättemycket pengar. Alltså asamycket pengar.

Sen bar det iväg! Ner mot Trosa. Tyckte det var en mycket mysig bilfärd. När vi kom fram hade Roffe dukat upp sillunch.

Han är verkligen duktig på att lägga upp mat snyggt.

Efter lunchen så gjorde vi en midsommartårta ihop alla fyra. Någon vispade grädden, någon satte ihop tårtan, någon (jag) slajsade upp jordgubbarna med en häggarpa (varsågod för lifehack-tips).

 Och Roffe garnerade den. Ser ni vilken fena han är på det?

Tyckte tårtan blev så himla snygg så jag kände att det var obligatoriskt med en fotosession.

Mamma kände att det blev instagram-tillfälle ute på altanen.

Hon instagrammade deras härliga minidjungel.

Dags för kaffe och kage. Jag tycker om att dricka mitt kaffe helt svart när jag dricker det tillsammans med någon gräddig bakelse.

Mycket plåtande i denna familj :)))

Det regnade konstant hela dagen.

Jag och Emil slocknade på soffan på eftermiddagen. Vi behövde ladda upp lite inför middagen, det var nämligen vi som var kockarna bakom middagen. Det blev vår specialare laxburgare med sötpotatispommes. Sötpotatispommes är sååååååå gott.

Dukat bord! Mamma gör ej en älghälsning utan är nog kladdig om händerna och ska flytta upp glasögonen från snoken upp till skallen.

Nooomnooom. Det är alltså sötpotatispommes, hemmasekt laxburgare, sallad, picklad rödlök, tomat och chililimemayo. Deeeelicious.

Sent på kvällen började vi spela spel medan vi mumsade glass. Herregud vad mycket mat denna dag innehöll. En del av mig känner sig fortfarande mätt efter denna midsommar.

Dagen efter så fortsatte regnet.

Växterna var nog lite glada i alla fall.

Det dukades upp bombastisk frukost. Jag hade typ inte hunnit bli hungrig igen efter gårdagen så jag åt inte så jättemycket.

Här sov jag och Emil, i ett hav av täcke och kuddar.

Hugo hade fått gå på regnig morgonpromenad och fick ett så kallat tokryck efteråt.

Han "grävde" på madrassen och sprang runt sin egen svans i sängen. Väldigt roligt att titta på.

På eftermiddagen packade jag och Emil ihop oss i Trosa-bussen och åkte upp till stan igen, mätta och belåtna. Och det var den midsommaren!


//My midsummer celebration included only coziness and food!


27 juni 2015

Min födelsedag!

I tisdags fyllde jag år. Jag blev 27! Jag hade tagit ledigt hela dagen, lite som en present till mig själv. På morgonen blev jag uppvaktad med drömfrukost av Emil. Resten av dagen var hemlighetsfull med överraskningslunch med mamma och min syster Nelly. Och på kvällen var det överraskningsmiddag på en av mina favvorestauranger med Linda och Malin och Emil. 

Dagen efter var jag faktiskt helt slut. Det hade varit en lugn födelsedag med lugna aktiviteter men ändå var jag typ utslagen. Uppenbarligen en känslomässigt omtumlande dag för mig.

Den här alldeles svinigt vackra pionen fick jag av Linda. Den är så vacker så jag smäller av varje gång jag får syn på den där hemma.

Och den här vackra liljan(?) fick jag av Malin. Den gör sig nästan löjligt bra tillsammans med mina andra stilleben i fönstret.

På dagen fick jag äta den här väldigt goda smoothie/chiapudding/juice/errthang delicious tillsammans med mamma och Nelly inne på Stockholms Matmarknad. Fick även dessa vackra rosor av mamma. Känns som att jag är ganska lätt att läsa vid det här laget – blommor och mat = so happy Nadja. :)

På kvällen fick jag instruktioner om att möta upp Emil vid Tjärhovsplan. Därefter promenerade vi till Indio Kitchen och inne i ett rum satt Linda och väntade! Sicket överraskningsmoment! Och sen kom Malin som överraskning nummer två! Blev så himla glad. Tänk att få äta middag med de här tre förträffliga personerna på min födelsedag.

De har så himlahimlahimla god mat där. 

Ser ni hur glad jag är? Tack fina ni för födelsedagsuppvaktning! <3 Och speciellt tack till Emil som hade styrt upp allt så fint.


//My birthday was lovely. I was emotionally exhausted the day after although my birthday was really calm. It contained mostly just eating and surprises. 




26 juni 2015

Minisemester i Malmö, del II.

Vi fortsätter att titta på minisemestern i Malmö:

Efter en dag av sköldpaddor, plaskis, glass och sol så var det dags att svida om för kvällsaktivitet.
 Jag bad Emil ta bild på mig när jag promenerade lite ledigt. Han var uppenbart mer intresserad av att få skärpa på bakgrunden.

Nä, skojja ba. Han var intresserad av att få skärpa på mig förstås. Tillslut så :)

Kvällsaktiviteten i fråga var inget mindre än att äta middag på Saiko Sushi som vunnit sushi VM(!).
 Vi åt alltså s i n n e s g o d  sushi. Med de mest episka smakkombinationerna. Vi blev behandlade som drottningheter tyckte jag.

Jag minns tyvärr inte alla fantastiska pålägg på sushibitarna. Ni måste lita på mig helt enkelt när jag skriver att det var gott.

Fast det här minns jag! Under laxbitarna där så var det färsk vitlök. Svingott.

Jag är så glad och tacksam att jag får göra sådana här matäventyr med denna människa.

Ovanpå de här bitarna så var det något friterad. Kan det ha varit palsternacka?

En mycket rolig detalj var att de platser vi hade var uppe på ett liksom podie där en tog av sig skorna och satt i strumplästen. Så när en behövde gå på toa fick en låna dessa sk wc-tofflor :)))

Nooooomnooooooom.

När vi trodde att vi var mätta så kände vi efter en extra gång och insåg vi att nä, vi vill ha mer sushi. Så vi beställde in dessa också. Vi la vårt menyval helt i Jonas, som serverades oss, händer.

Såklart ville vi ha efterrätt också :) Jag tog denna egengjorda chokladglass med rostad palsternacka och ölgelé samt en till ingrediens jag inte minns. LIVSGOTT.

Emil tog rabarberglass med rabarberkräm och rabarbermousse. LIVSGOTT.

Vi hade lite planer på att gå ut och ta en drink på en bar i närheten men matkoman slog till så vi gick hem istället och jag dreggelsomnade på kudden på studs. Underbar kväll med underbar mat tillsammans med en underbar människa. Epicness.


//On our Saturday evening in Malmö we had amazing sushi at Saiko Sushi. I don't even remember all the ingredients that we were served but it was like solo delicious.