27 feb. 2014

Filmtipset.

Här kommer ett filmtips! I helgen såg jag Hotell, en svensk film från förra året. Brukar ha svårt för svenska filmer men den här var så himla bra! Den handlar om Erika som har sitt liv klart för sig hur det ska vara, men drabbas av en traumatisk händelse som kastar omkull hennes liv. Därefter kommer hon i kontakt med en samtalsgrupp där folk har olika typer av problem. Några i samtalsgruppen bestämmer sig tillsammans med Erika att fly bort från verkligheten ett tag. En får följa hur de försöker att hjälpa varandra med respektive problem.

Filmen tar hela tiden, för mig i alla fall, oanade vändningar vilket alltid är bra kriterie på en film för mig. Den är rolig i sin svarta humor men också gripande. Skådespelarna är sjukt grymma och jag gillade kostymen, miljön och fotot väldigt mycket också. Kameran rörde på sig på ett sjysst sätt hela tiden.

Se den om ni har möjlighet!


//This weekend I saw the Swedish film 'Hotell' which means hotel in English. I really liked it and if you have any opportunity to see it then do it.


26 feb. 2014

Onsdagsslistan.

Vad är den äckligaste mat du vet?

 Jag äter ju inte kött (men fisk) så allt kött och kyckling i olagat tillstånd tycker jag är rätt äckligt.


Nämn fem grejer du är nöjd med som du gjort i jobbet (hela livet).
Gu så svårt! Men okej.
1) Bad om att få anställning efter en praktikperiod
2) Läste sagor för barnen fast jag nog egentligen inte fick.
3) Sade ifrån på ett möte inför alla kollegor.
4) Sade upp mig.
5) Gjort en kortfilm!


Vad ångrar du i livet (om något)?
Har slutat ångra saker. Det blir som det ska, och det var som det skulle.


Vad är det sjukaste ryktet du hört om dig själv?
Vad jag kan komma på så har jag lyckligtvis inte hört något rykte om mig själv, är väldigt känslig för sånt.


Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
Helt orelevant fråga eftersom jag precis överlevt dessa två årstider? Vad ska jag ha på mig i vår och sommar känns mer aktuellt! Tänker mig att jag bland annat gör repris på klänning och skinnjacka, dvs det här:


Vilket är ditt dyraste klädesplagg?

Dessa från Acne var snordyra, trots köpta begagnade. Men hur snygga är de inte? Tårna alltså. Neeee.... skojja ba. Det är skorna jag talar om!


Har du någon oanad talang?
Kan gripa saker med tårna/fötterna. Som en apa. Kan se rätt ocharmigt ut kan jag tänka mig.


Vad gjorde du i helgen?

Jag var i Stockholm faktiskt! I Stockholm försvann hela fredagen för jag hade stekont i huvudet hela dagen. Låg som en död rödspätta i sängen. På lördagen fikade jag hos mamma och på kvällen var jag på pizzamiddag. På söndagen promenerade jag förbi Karolina på hennes jobb och sen av slump gick jag på utställning på Fotografins hus. Och sen såg jag en skitbra film! Ska tipsa om den i ett annat inlägg.


Vad är dina fem viktigaste to dos den här veckan?
1) Göra utkast på rapporten på examensarbetet som ska vara inlämnat på torsdag (omg det är ju i morgon???).
2) Börja träna igen!
3) Dricka kaffe ute i solen(!)
4) Fortsätta på examensarbetet
5) Kyssas.


Vad har du på dig just nu?

Jeans och ljusblå skjorta.


Senaste låt du lyssnade på?
Den här. Så jävla bra.


Bästa skönhetsknep?

Hm, skönhetsknep... Sova är ju som bekant grejen för att inte se, men framförallt känna sig, helt sliten. I övrigt brukar jag måla ögonbrynen för att känna mig lite mer utseendevänlig ut eller ta på mig läppstift.


Vilken klädstil tycker du är hetast på män?

Har aldrig riktigt funderat över vad som är en "het" klädstil på män, men dessa grabbar såg ju inte helt illa ut...


Och fulast?
Alltså, egentligen tycker jag inte en ska tycka så mycket om andras klädval, speciellt inte om det ej faller i ens egna smak. Men dessa herrskor tycker jag faktiskt är ruskigt fula.



Vem saknar du?

Den här braiga personen.


Om du fick en enda önskan uppfylld, vad skulle du önska?

 Åh, då skulle jag önska att jag aldrig hade ont i kroppen. Fysiskt ont alltså. Stundtals känslomässigt ont är nog bra, trots allt.


Vilka tre personer inspirerar dig mest?
Har inga tre specifika personer som inspirerar mig. Inspirationen liksom vandrar mellan olika människor jag möter och de inspirerar mig på olika sätt.


Bästa filmen någonsin?

Kan det vara Eternal Sunshine of the Spotless Mind fortfarande? Har hävdat i flera år att det är den bästa, men nu var det så längesen jag såg den faktiskt.


Bästa boken någonsin?
Pappan och havet av Tove Jansson. Tror jag. Men det var också något år sedan jag läste den. Har inte läst någon stenbra bok på sistone.


Vilka tidningar läser du?
ICON, kundtidningarna från ICA och Hemköp (no joke, älskar när de dimper ner i brevinkastet).


Vad önskar du att du var bättre på?

Att tycka om mig själv, både på utsidan och insidan.


Är du religiös?
Nej, inte så att jag är tillber en gud inom en specifik religion. Däremot tror jag att det finns något större än bara vi människor som sådana. Vad det här större är för något vet jag inte.


Vad är din största rädsla?

 Typ att dö. Eller att någon i min närmsta familj ska dö. Fyfan.


Vad är det elakaste någon har sagt till dig?
Har för mig att det var någon som sade, när mitt hjärtat låg krossat som mörkt strössel på marken, att: "Amen Nadja, ryck upp dig nu. Det har ju gått någon vecka nu." Det är faktiskt en av de elakaste sakerna en kan säga till någon vars hjärta är i bitar.


Om du får barn vad ska du döpa dem till?

 Med ett stort OM så skulle de kanske få heta Astrid, Ivar eller Arvid.


Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?
Bilar är jag inte speciellt bra på. En elbil kanske?


De tre finaste sms du fått i år?
Oj, svårt. I ett sms som var sjukt fint så stod det i alla fall: "Det som är finast av allt är ändå hens hjärta som är så varmt och kärleksfullt." Hen i det här fallet är jag. Så. Fint.



25 feb. 2014

Att passa hundbarn.

 Idag har jag alltså passat två hundar, nämligen Dexter och Leon. Här är Leon.

De blev alltså avsläppta här i morse av sina fäder, vilka är mina vänner Mondji och Johan. Jag bestämde i mitt huvud att sängen, där fick jyckarna inte hänga. Höll det löftet ungefär tre minuter.

Såhär ser pojkarna ut när de leker. Naaaaw, gulligt va?

Efter att ha sagt till på skarpen några gånger att till exempel inte busa i sängen (för det blev faktiskt för härjigt till och med för mig) och jobbat med lite livsadministrativa grejer (såsom att beställa försäkringskort) så var det dags för lunch för mig.

 
De här två trodde att de skulle få smarra på min mat. Jag sa nej och att de skulle gå och lägga sig. De började med att böja ner huvudet, tyckte att det räckte för att, så att säga, "gå och lägga sig". 

 Det dög dock inte för mig, så jag sa till dem igen. Leon ville ändå inte riktigt förstå och vände bort huvudet ännu mer i tron om att han inte syndes(?).

 Dexter däremot fattade vinken och lade sig i andra rummet.

Efter lunchen ville jag vila lite i soffan. För er som har suttit i min soffa så vet ni att den ej är så bred. Det förstod inte vovvarna, utan ville vila med mig. Gulligt tills de började härja runt. Det blev ingen vila.

Resten av dagen har de lekt och sovit vartannat, och jag har försökt jobba så gott jag kunnat (har dålig självdisciplin, tyvärr). När Dexter och Leon har vilat ibland så har det legat såhär vilket är helt sjukt sött.

Vi får se hur det går i natt, om vi alla får plats i sängen eller om någon av oss behöver sova på soffan...


//This is how my day have looked like when babysitting the dogs.

 

Barnvakten.

 Ja, här sitter jag. En vanlig tisdag fast ändå inte helt vanlig. Jag är nämligen BARNVAKT. Till två hundar. Heter det hundvakt då kanske? Hur som helst. Dessa två ramlade in i mitt hem vid halv åtta i morse. 

 De har lite svårt att vara stilla.

 Men ibland så lyckas den ena av dem sitta still i alla fall.

 Ibland pussas dem. Därav läppstiftet på den andre av dem.

 Proportionerna här är inte helt realistiska. Tro aldrig att ett foto återskapar verkligheten!

När de har lekt intensivt i en halvtimme ungefär så däckar dem. Då passar jag på att försöka exjobba lite. Mycket fint med sällskap!


//Today I'm babysitting two dogs!

20 feb. 2014

Tåg, kompisar och göttigheter.

Ah fyfan vad dålig rubrik det blev på detta inlägg, men så blir det ibland. Nu ska vi se vad jag har haft för mig förra veckan och förrförra veckan!

En torsdagsmorgon tog jag tåget upp till Stockholm med Malin och Ingrid. Vi åkte Blå Tåget vilket är sjukt värt att åka med eftersom det är en riktig tågupplevelse med gammal inredning och uppklädd personal.

Här är mina tågpinglor.

Framme i Stockholm så styrde vi kosan ut mot Lidingö där mamma bor. Brudarna är för coola för att ens titta på varandra. Fyfan vad grått det var ser jag nu. Kolla bakgrunden liksom, usch.

Hemma hos mamma så chillade vi tills det var dags för middag inne i stan. Vi åt på Barbro och det var skitgott. Efter Barbro letade vi efter sjysst ställe att ta en öl på. Vi gick förbi denna bil med tillhörande registreringsskylt. Kul!

Sedan blev det fredag och då gick vi på stan och shoppade! Eller a, inte jag, tyvärr. Men Malin köpte denna sinnes snygga klänningen på &Other Stories.

 
Axel, som också var med på detta stockholmsäventyr, shoppade den här. Nä skojja bara. Men vi hade väldigt roligt åt denna konstellation, hehe.

Efter shopping så tog vi oss över till Söder och promenerade förbi min gata så jag kunde visa var min lägenhet ligger. Fick ganska mycket hemlängt. Sen gick vi och fikade på ett skitfint café som heter Pom & Flora.

Jag åt kaka och drack cappo (i vanlig ordning).

Tjena kexen, sitter ni här och smular, hehe.

På kvällen åkte jag, Ingrid och Axel och köpte mat och vin. Vi åkte hem till mamma och Axel lagade jordens godaste risotto med taleggioost. Så jävla gott. Erkänner mig slagen som risottomakare. Jag hade gjort min chokladmousse till efterrätt. Den åt vi samtidigt som vi spelade spel efter maten. Det var så sjukt mysigt att äta så god mat tillsammans med fina vänner och med mamma. Senare på kvällen åkte vi "ungdomar" till Under Bron och hängde lite.

Lördag! Vi kravlade oss upp ur sängarna hemma hos mamma, åt god frukost och sen åkte vi till Liljevalchs och tittade på Vårsalongen. Dessa tre ser nästan lite för coola ut för att en ska våga umgås med dem. 

Efter Liljevalchs så tog vi färjan över till Slussen. Denna skyline – sjukt vacker.

Sen skiljdes vi åt. Ingrid och Axel drog senare till Linköping, medan jag och Malin hängde kvar i Stockholm. På söndagen drog Malin tillbaka till Göteborg igen men jag stannade kvar i huvudstaden.

Sedan blev det en ny vecka. Då kom Johan upp till Stockholm! Vi skulle springa runt på praktikintervjuer. Vi blev riktigt skillade på att leverera på intervjuer kan jag meddela. Vi hann med lite jobb på café, en fika och en lunch. 

Till helgen åkte jag ut till mormor med den här lille krabaten.

Hängde hos mormor under helgen och filmade lite till mitt exjobb som jag hoppas blir något att ha. Tog sedan flyget ner till Göteborg igen och trodde jag skulle behöva kräkas av adrenalin när vi skulle landa eftersom luftgroparna var onådiga. Fyfan.


//Last week and the week before I was in Stockholm with my friends. We stayed at my mom and I had a really cozy time with my lovely friends. I was also visiting my grandmother a couple of days before I went back to Gothenburg.